top of page

Wat is personal branding?

Bijgewerkt op: 29 jan. 2021

Je wordt er als ondernemer misschien wel mee doodgegooid, de term ''personal branding''. Maar wat houdt het nou echt in? Ik vertel je er hier meer over personal branding en hoe jij dat kunt inzetten voor jouw bedrijf!
Ieder mens is een personal brand

Personal branding ben jij. Jij bent het gezicht achter jouw bedrijf. Jij bent het merk. Wat je doet of wat je maakt is natuurlijk heel belangrijk, maar vaak komen mensen bij jou terecht om wie jij bent. Het is net als bij een relatie of vriendschap. Niet iedereen match even goed bij elkaar. Zo is het ook bij vraag en aanbod. Sommige klanten passen beter bij iemand anders en sommige klanten passen juist heel erg goed bij jou. Omdat je simpelweg dezelfde interesses hebt. Je winkelt bijvoorbeeld allebei graag, vind koken leuk, houdt van hippe interieur items, geniet van wandelingen en reist graag de wereld over. Het zijn allemaal bijzaken. Dingen die los staan van jouw product of dienst, maar die jou maken tot wie je bent.


Wat voor type ben jij?

Het is belangrijk om te laten zien wat voor type jij bent. Hoe praat je, hoe beweeg je, wat eet je graag, waar word je blij van, wat frustreert je. Allemaal dingen die meer vertellen over jou. Voor een potentiële klant is het goed om te zien wie jij bent, zodat ze een vertrouwd gevoel bij jou krijgen. Klanten die geen fijn gevoel bij jou krijgen, passen niet bij jou en dat is prima.


De ideale klant

Je hoort vaak mensen praten over hun ideale klant. Soms is dat best lastig om vast te stellen, maar gaande weg ontdek je steeds beter wie die ideale klant is. Zo'n klant waarvan je denkt: oh daar wil ik er nog wel meer van! En vaak zijn jouw ideale klanten, mensen die lijken op wie jij bent. Die mensen wil je natuurlijk veel meer aantrekken! Maar hoe doe je dat? Even denken... Ja je voelt hem misschien al aankomen: jezelf laten zien!


Laat meer van jezelf zien

Jezelf laten zien klinkt makkelijker dan gedaan. Het is namelijk best wel kwetsbaar om te laten zien wie je bent. Om aan de hele wereld zomaar iets te delen. Je denkt al snel dat mensen niet zitten te wachten op jou. Dat de dingen die jij doet niet interessant genoeg zijn om te delen. Of wat zegt dit over mijn bedrijf? Dat je op zondag geniet van een mooie wandeling door de natuur zegt bijvoorbeeld niet direct iets over jou als fotograaf, als coach, als tekstschrijver, maar het zegt wel wat over jou als persoon. Je vindt het lekker om er op uit te gaan, je hebt oog voor je omgeving, je geniet van de kleine dingen in het leven. Zomaar wat dingen die je kunt koppelen aan een zondagse boswandeling. Laat dus zien wie jij bent en wat je bezighoudt. Mensen die het allemaal niet boeiend vinden, verdwijnen wel en daar moet je dan ook maar blij mee zijn.


Maak gebruik van video

Een mooie manier om te laten zien wie je bent is door middel van video. Je hoort een stem en je ziet iemand bewegen. Het zegt veel meer dan een plat beeld met tekst. Je kunt jouw unieke boodschap vertellen en geeft mensen een inkijkje in jouw bedrijf en wie jij bent. Wil je ook jouw verhaal vertellen en werken aan je personal branding? Wil je meer klanten aantrekken die echt bij jou passen? Laat mij jouw verhaal vertalen in een pakkende video en laat je bedrijf groeien! Je vindt hier meer informatie over een personal branding video.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page