top of page

Zakynthos

Bijgewerkt op: 16 dec. 2020

Vorig jaar wilden we na de hele zomer te hebben doorgewerkt, nog lekker een weekje weg. Onze keuze viel op het griekse eiland Zakynthos. Ik was gek genoeg nog nooit eerder in Griekenland geweest en wilde dit land en dit eiland graag een keer ontdekken.We vlogen met Transavia naar Zakynthos. Op de luchthaven aangekomen rook het een beetje bijzonder. Een rotte eierenlucht-geur. We waren even bang dat we op een enorm stink eiland waren beland, maar dit was uiteindelijk niet het geval.


Auto huren Naast het vliegveld zat onze autoverhuur. We hebben hier geen problemen mee gehad en inleveren ging ook makkelijk. We hebben de auto via de ANWB geboekt.


Waarbij de meeste mensen naar het Zuiden van Zakynthos gaan, zijn wij juist meer naar het Noorden gegaan. Ik heb een hekel aan toeristische oorden met volgepropte all inclusive resorts, dus als dat er is, ben ik ver van daar te vinden. Wij zaten in het plaatje Mikro Nisi in een geweldig verblijf met uitzicht op zee. Als je naar Mikro Nisi rijdt is het belangrijk dat je van te voren even wat boodschappen doet, aangezien de supermarkten wat schaars worden als je naar het noorden rijdt. Vlakbij de luchthaven zit een Lidl. Mocht je nou ook laat aankomen en de winkel blijkt bijna gesloten te zijn, ga dan alsnog via de kassa’s naar binnen en bemachtig nog snel een zak chips en een fles water. Anders is er onderweg nog wel een soort winkeltje bij een tankstation te vinden. De weg naar het noorden wordt op een gegeven moment wel wat bochtig, omdat je door de bergen rijdt. Maar in het donker is de weg prima begaanbaar.


Makris Gialos Je hebt op Zakynthos voornamelijk mooie strandjes die je kunt bezoeken. We zijn er op een paar geweest. Op 200 meter lopen van ons verblijf zat het strand van Makris Gialos. Dit schijnt een van de mooiste stranden te zijn van Zakynthos. Het strand is hier niet heel erg druk, al weet ik niet hoe dat in het hoogseizoen is.


Favoriet strand Naamloos strand (als je op maps naar Zante Beach House Sunset View gaat, dan kom je er wel) vond ik het mooiste strandje. Het is niet heel groot en je moet een stukje naar beneden lopen met de trap voor je er bent, maar het ziet er gewoon super mooi uit. Je hebt ook hier weer het azuurblauwe water, de parasolletjes en de rotsen die in zee liggen. Je kunt hier lekker zwemmen, omdat de zee hier heel rustig is. Al is het strand zoals op veel plekken bedekt met kiezelstenen en ligt dat überhaupt natuurlijk voor geen meter, maar ondanks dat is het een leuk strandje. Goeie tip is dus om je waterschoentjes mee te nemen. Ik weet het, het ziet er niet uit, maar voor je voetjes wel zo fijn.Xigia Beach Xigia Beach is echt een stink strand. Zo noemde we het ook ‘’Het stink strand’’ en als we er langs reden deden we ook het raam snel dicht. Die rotte eierenlucht van de luchthaven komt dus van dit soort zeewater af. Het is een soort natuurlijke spa en het schijnt goed voor je huid te zijn, maar ik ging op recht bijna over mijn nek toen ik het water in liep. En dan had ik ook nog zo’n prachtige duikset op mijn hoofd, die mijn neus met plastic had ingepakt. Maar dat mocht niet baten. Ik denk dat we 5 min aan dat strand hebben gezeten. Maar mocht je wel geloven in de natuurlijk Spa en van rotte eieren houden, neem dan vooral een duik.

Navagio Beach Met een boottocht zijn we naar Navagio Beach gegaan. Dit is het gezicht van Zakynthos. De zee was woest en het werd steeds erger, dus we zijn de boot niet eens uit geweest. We mochten heel snel even een foto maken en toen gingen we weer terug. Benieuwd hoe het met de Chinezen gaat op zo’n boot? Lees dan snel verder! Chinezen en wilde golven zijn niet de beste combinatie. Op onze boot zat dus een groepje Chinezen, Japanners of Koreanen. Ik zie nooit het verschil. Ze zaten allemaal verbleekt hun kots in te houden en toen we aankwamen aan wal, zaten ze nog wat beduusd op een steen bij te komen van hun ritje naar Navagio Beach. Ongetwijfeld het hoogtepunt van hun vakantie.

Stranden in het zuiden Hier zijn we eigenlijk gillend weggereden. Onderweg zagen we al van die typische all inclusive resort mensen en toen we zagen dat het strand vol stond met strandbedjes, was één blik genoeg. Wegwezen hier. Maar je hebt hier dus wel strandbedjes en zandstrand, maar daar moet je dus net van houden.

Keri Beach Hier heb je ook deels zandstrand. Je kunt hier lekker onder een boom liggen, want hier staan wat bomen aan het strand. Het is niet een heel breed strand, maar toen wij er waren was het lekker rustig. Het water is hier erg ondiep. Je moet wel ver doorlopen, wil het een beetje dieper worden. Je hebt twee soorten Keri’s. Het strand dus en dat schrijf je in het Grieks zo: Λίμνη Κερίου. En je hebt Keri als plaatsje. Dat plaatjes is erg leuk om heen te gaan, dus verwar dat niet met het strand. Blue Caves Met zo’n toeristenboot zijn we dus zelf ook geweest. naar Navagio Beach met de Chinezen, maar naar de Blue Caves met een andere boot. Hier zaten we in totaal met drie stelletjes op, dus dat was lekker rustig. De boot had een raam waardoor je de bodem kon zien. Je kon daar van de boot afspringen en rondzwemmen. Was wel echt cool, want het water was ook hier zo mooi helder. De Blue Caves zelf zijn ook bijzonder. Je kunt er namelijk met boot en al in varen.Strandje bij Blue Caves Helemaal in het bovenste puntje van Zakynthos heb je een vuurtoren staan en kun je met een boot een tocht maken naar de Blue Caves en Navagio Beach (Shripreck Beach). Je hebt daar niet echt een strand, maar je kunt wel met een trap naar beneden en daar heb je een klein plateau waar je op kunt zitten. Er zit daar een restaurant met een molen en daar kun je de trap naar beneden nemen. Je kunt dan zelf zwemmend naar de Blue Caves. Echt heel mooi stukje zee, alleen vergeet niet dat er ook honderden toeristenboten langskomen, dus pas wel op.


Keri

Keri is een heel leuk stadje. Je hebt ook Keri Beach (zoals je hierboven leest), maar verwar dat niet met een plaatsje die ook zo heet. Het is een kleurrijk dorpje en leuk om even een kijkje te nemen. Je hebt hier verschillende winkeltjes, restaurantjes en koffietentjes. Verderop de hoogte in heb je ook restaurants en plekjes met mooie uitzichtjes. Wij zijn bij Keri Lighthouse Restaurant geweest, maar als je vanaf daar iets doorrijdt, heb je eigenlijk een nog mooiere plek. Op die plek mag je alleen zitten, als je ook wat bestelt en anders kun je door de hekken heen kijken.
Kampi

Kampi is ook een leuke plek om naartoe te rijden voor mooie uitzichtjes. We hebben hier een keer wat gedronken en zijn terug gekomen voor avondeten. Je hebt aan deze kant van het eiland de zonsondergang, dus het is erg mooi om hier te eten. Eten smaakte overigens ook goed.

216 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page