top of page

Bedrijfsvideo

Is het tijd om jullie bedrijf eens van binnen te laten zien? Het verhaal dat jullie drijft te vertellen? Laat mij een creatieve bedrijfsvideo voor jullie maken. 

Van concept tot uitwerking help ik jullie bij het vertalen van jullie verhaal in een pakkende video. Ik maak geen standaard video's waarin je voor de camera gaat zitten te vertellen en er af en toe een shot van het bedrijf voorbij komt. Nee, ik wil out-of-the-box denken en op een verrassende manier jullie bedrijf laten zien. Hoe dit er precies uit ziet? Dat hangt af van welk doel jullie met de video hebben en wat jullie doelgroep is. Met de informatie van jullie ga ik aan de slag en maak ik een concept en moodboard en werk ik het idee verder voor jullie uit. 

Boek hier een bedrijfsvideo! 

 

 

Met een video geef je een beter beeld van het bedrijf en versterk je het merk. Het zorgt ervoor dat je vertrouwen creëert bij je (potentiële) klanten, maar ook bij potentiële nieuwe werknemers. Ik maak video's dit niet commercieel voelen, maar focussen op de essentie van het bedrijf.

De beste manier om informatie over te dragen is door middel van video. We worden tegenwoordig overspoelt door informatie en zijn ''leesmoe'' geworden. Een video is makkelijk te kijken, voldoet aan onze spanningsboog en is een stuk effectiever. Klanten gaan sneller over tot aankoop op het moment dat ze zich verbonden voelen met het bedrijf en ze het gevoel hebben dat ze het bedrijf kunnen vertrouwen in hun expertise. 

Creëer vertrouwen bij de klant

4 redenen om video in te zetten

Het vergroot je bereik
Door gebruik te maken van video content wordt je bereik groter. De video is makkelijk te delen via verschillende kanalen en kan ook door anderen simpel worden verspreid op het wereldwijdeweb. Jouw potentiële klanten bekijken eerder een video dan dat ze een stuk tekst gaan lezen. Ze klikken dus sneller een video open en worden daardoor sneller blootgesteld aan jouw informatie.

Roept emoties op bij je doelgroep
Met een video trek je meer de aandacht en val je sneller op dan een vergelijkbaar bedrijf. Bewegende beelden in combinatie met geluid roept emoties op bij jullie doelgroep. Je maakt jullie doelgroep op deze manier meer betrokken bij he bedrijf en maakt het transparanter en persoonlijker.

 

Verbetert de SEO

Door video content komt jullie bedrijf hoger in de zoekresultaten op Google terecht. Vooral als je de video op media zoals YouTube plaatst. Vergeet namelijk niet dat YouTube een onderdeel is van Google. Daarnaast is YouTube de tweede meest gebruikte zoekmachine van de wereld. 

Verhoogt conversie

Met het inzetten van video wordt de conversie verhoogd. Voordat mensen een product of dienst bij jullie kopen, gaan ze eerst online opzoek naar wie jullie zijn en wat jullie precies doen. Door een video in te zetten pak je ze meteen in en raken mensen sneller geneigd om tot aankoop over te gaan of jullie in te huren voor de diensten die het bedrijf levert. 

2

Op de opnamedag kom ik bij jullie op de werkvloer langs om alle beelden te schieten. Als er een andere locatie is afgesproken, spreken we daar af. Ik heb een draaiboek bij de hand, zodat ik alles kan bijhouden en we het schema van de opnames in de gaten kunnen houden. 

Aan het einde van de opnames nemen we de audio op. Je kunt de tekst gewoon voorlezen. Als er een deel in beeld wordt gesproken nemen we dat ook op. Door de audio aan het einde op te nemen weten we al wat voor shots we hebben gemaakt. Soms is een wijziging in de tekst dan nog leuk, zodat het extra goed aansluit bij de beelden. 

4

Na de opname dag ga ik aan de slag met het eindresultaat. Ik zoek passende sfeermuziek voor onder de beelden en monteer de tekst eronder. Daarnaast zorg ik dat alle beelden nabewerkt zijn, zodat jullie nog meer van het scherm spatten. 

6

Vervolgens ontvangen jullie de final versie in de mailbox met én zonder ondertiteling. Je kunt de video downloaden en zelf uploaden op YouTube, Vimeo of LinkedIn. Het is dan echt tijd om jullie bedrijf te laten stralen!

De teaser van de video's voor Emakina om nieuwe werknemers aan te trekken. Project in het kader van recruitment marketing en employer branding.

Hoe ziet een traject eruit? 

Aller eerst vindt er een intakegesprek plaats. Jullie vertellen me meer over het bedrijf en waar jullie naar opzoek zijn. Ik vertel jullie wat ik kan betekenen en wat mijn eerste ideeën zijn. Ik stuur jullie een offerte en bij een 'go' ga ik verder met het uitwerken van het concept. Dit doe ik adhv een script en een moodboard. De tekst maken jullie zelf. Wel ontvang je hier nog advies over en maken we er samen een pakkende tekst van. We plannen een opnamedag.

1

3