top of page

"Huh ik wist helemaal niet dat je daar zo serieus mee bezig was" Bij dezeOp mijn 14e verjaardag kreeg ik mijn eerste eigen camera voor mijn verjaardag. Ik vond het leuk om zelf foto’s te maken en legde de vakanties altijd vast. Op een avond had ik bedacht een foto van mijzelf te maken, dat fenomeen wat later een ‘selfie’ is gaan heten (dat deed ik namelijk op die leeftijd). Ik had mijn fotocamera onderin mijn kledingkast gelegd en hem op de zelfontspanner gezet. Leuk lachend zette ik mezelf half liggend op mijn vloerkleed op de foto. Dit moet ongetwijfeld een geweldige foto zijn geworden. Alleen het grote drama speelde zich na een paar kliks af. Mijn camera viel op de grond waardoor de lens half ingedeukt in mijn camera zat. Oftewel hij was kapot. In tranen ging ik naar beneden om mijn moeder te laten zien dat mijn camera stuk was. Hoe en wat precies vertelde ik er niet bij. Dus ik hield het erop dat die opeens gevallen was. Gelukkig konden we met de verzekering regelen dat ik een nieuwe camera kon kopen. Dit was eigenlijk een nog mooiere digitale camera. Ik nam dat ding overal mee naartoe en maakte overal een foto van wat maar los en vast zat.


Tot mijn 22e heb ik deze camera gehad tot ik hem op een dag in 2018 verkocht via Marktplaats. Ik had namelijk van mijn allereerste salaris een echte grote mensen camera gekocht, waardoor deze overbodig was. Ik maakte nog meer foto’s dan voorheen en ik werd gevraagd of ik een bruiloft wilde vastleggen op film. Waarom ook niet dacht ik. Nadat ik die bruiloft had opgeleverd, dacht ik opeens dit is misschien wel leuk om vaker te doen. Ik legde nog een stel vast die ik via via had gevonden. Ik merkte dat dit echt was wat ik leuk vond. Ik werd helemaal enthousiast en begon grotere plannen te maken. Op mijn vrije vrijdag was ik vaak bezig met mijn website en het in elkaar zetten van de bruiloften die ik had vastgelegd. Ik geloofde zelf zo in mijn eigen plannen, dat ik begon te investeren. Ik dacht dat ik in mei een grote mensen camera had gekocht, maar begin december schafte ik pas echt een grote mensen camera aan. Een rib uit mijn lijf, maar ik moest hem hebben. Mijn argument was: mochten al mijn plannen mislukken, dan heb ik gewoon een goede camera voor vakantiefoto’s.


- Toscaanse bruiloft -

En die vakantiefoto’s kwamen er, want in januari reisde ik samen met mijn vriend Jeroen naar Zuid-Afrika. Eindelijk was daar tijd om je leven even van een afstand te bekijken en in alle rust na te denken over wat ik eigenlijk echt wil. Ik maakte een afspraak met mezelf. Als ik komende zomer 10 bruiloften kan vastleggen, dan stop ik met werken en ga ik voor mezelf beginnen. Dat doel werd bereikt en dus waagde ik afgelopen juni de sprong om zelfstandig te beginnen als Videograaf en Fotograaf. Een hele spannende sprong, maar ik geloofde er zelf in. Er waren uiteindelijk 12 stellen die ook in mij geloofden en ondanks een nog matig portfolio het vertrouwen in mijn handen legden om hun grote dag vast te leggen. Het waren prachtige dagen en ik besefte iedere keer weer hoe blij ik was dat ik deze kans had gepakt. Ik mocht zelfs een bruiloft in Toscane vastleggen. Iets waarvan ik hoopte het ooit te mogen doen, maar ik heb nooit durven dromen dat ik in mijn eerste seizoen al zo’n aanvraag binnen zou krijgen. Het was geweldig! Ik vind het zo leuk dat ik dit allemaal heb mogen doen en ben ook heel trots dat het gelukt is. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar de eerste stappen zijn gezet. Eigen ondernemer zijn gaat met vallen en opstaan, maar we keep going strong.


Naast 12 bruiloften mocht ik ook veel pasgeboren baby’s, stelletjes en families fotograferen, iets wat voor komende tijd ook nog op planning staat. Het trouwseizoen is nu ten einde en daardoor keert de rust ook weer een beetje terug. Op die manier is er ook weer ruimte voor andere dingen en ga ik komende weken aan de slag op zzp-basis als Content Marketeer bij Independer. Een ontzettende fijne kans die op mijn pad is gekomen en hopelijk komen er nog veel meer leuke dingen op mijn pad. Maandag word ik 24 jaar. Tien jaar geleden kreeg ik mijn eerste camera en tien jaar later sta ik hier. Gelukkig met wat ik doe. En dat gaan we dit weekend vieren met wijn, taart en veel lekkers, want daar houd ik van.
499 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page