top of page

5 redenen waarom je in de herfst/winter moet trouwen

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2020

Ga jij trouwen in de herfst/winter omdat je je bruiloft moet verplaatsen vanwege het coronavirus? Natuurlijk super jammer dat de bruiloft niet door kan gaan op de datum die je in eerste instantie had uitgezocht, maar niet getreurd: trouwen in de wintermaanden heeft ook zeker zijn voordelen!


En wat dacht je van al die prachtige winter accessoires en aankleding? Zoals deze prachtige bruidstaart in winterse sferen. Credits: A-stone Photography

1. Je weet wat het weer wordt

Waar stellen zich denk ik het meeste druk om maken is het weer op hun bruiloft. Als het maar niet regent en als het maar niet te koud is. Meestal ligt er een plan B achter de hand, maar die is meestal minder leuk dan de zomerse setting die je in je hoofd had. Als je gaat trouwen in de herfst/winter weet je wat je kunt verwachten en kun je je bruiloft daar helemaal op instellen. Je hoeft daardoor niet last-minute te veranderen van plan.


2. Goedkoper

Het is een stuk goedkoper om te trouwen in de winter. Trouwleveranciers krijgen lang zoveel aanvragen niet, waardoor ze de prijzen ook aanpassen aan de vraag. Vaak is dit het geval bij locaties, ook meteen de grootste kostenpost. Een bruiloft is natuurlijk al duur genoeg en op deze manier kun je misschien toch wat extra's doen, omdat andere kosten weer meevallen. Of het voordeel in de huwelijksreis steken.


3. Van de winter rechtstreeks naar een zonnige bestemming Over de huwelijksreis gesproken. Hoe lekker is het als je trouwt in de winter en je vervolgens heerlijk naar een zonnig oord vertrekt om na te genieten van jullie bruiloft. Vervolgens kom je met een lekker kleurtje weer terug, waardoor je lekker afsteekt bij alle bleekscheten die druk bezig zijn met kerstvoorbereidingen of juist de januari depressie proberen door te komen.


4. Een keer wat anders Er zijn zoveel bruiloften in de zomer en stellen hangen er allerlei zomerse thema's aan, maar hoe leuk is het als je het een keer helemaal anders doet. Winter thema's it is en daarnaast kun je het helemaal invullen op je eigen manier. Tussen al die zomerse bruiloften door kunnen jullie echt een originele dag organiseren voor al je familie en vrienden.


5. Gasten zijn in NL En ja die familie en vrienden hebben in de wintermaanden ook genoeg ruimte in hun agenda. Niet iedereen zit vakantie te vieren op Ibiza of ligt voor zijn tent in Zuid-Frankrijk, dus zit je ook niet met het probleem dat je om mensen hun vakanties heen moet plannen. Oké, er kunnen een paar verdwaalde wintersportliefhebbers in de Alpen zitten, maar als je op tijd je Save-the-date eruit gooit, zal dat ook geen probleem worden.


243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page