top of page

De ultieme droom: trouwen in Italië

Zit jij er weleens over na te denken om te trouwen in Italië? Maar zie je alleen maar beren op de weg? Ik vertel je waarom je juist wel in het buitenland moet gaan trouwen en waarom het ook veel makkelijker kan dan je misschien denkt!Trouw officieel in Nederland Wat veel mensen in Nederland bijvoorbeeld al doen is: op maandag naar de gemeente (gratis) en het feest vieren op een andere dag. Dit kan natuurlijk ook als je in Italië gaat trouwen. Scheelt je een hoop geregel en papierwerk. Zoek een mooie dag uit waarop jullie met je getuigen naar de gemeente gaan. Je geeft elkaar het ja-woord en ondertekend de trouwakte, maar dit is nog maar het begin... Jullie bruiloft moet namelijk nog komen en die kun je nergens zo mooi vieren als met je liefste familie en vrienden in het prachtige en zonnige Italië.Hoe kom ik aan de perfecte locatie in Italië? Ja en waar in Italië ga je dan trouwen? Er zijn zoveel mooie plekjes te vinden. Gelukkig is er een hele handige website die deze prachtige locaties voor je op een rijtje zet, namelijk buitenlandsebruiloften.nl Je kunt hier heel makkelijk vinden wat het kost en wat de mogelijkheden op de locatie zijn. Zo verschilt het bijvoorbeeld per locatie hoeveel gasten er kunnen verblijven en tot hoe laat je door mag feesten. Door de locatie via de website van Wietske te boeken ben je verzekerd van een goeie service! De locaties zijn vaak voor meerdere dagen te boeken. Zo betaal je bij sommige locaties 5000 euro voor een heel weekend. Je kunt natuurlijk ook altijd opzoek naar een mooie airbnb die een bruiloft toestaat, maar dan moet je wel verder alles regelen.


Is trouwen in Italië niet veel te duur?

Kijk, wat iemand uitgeeft aan een bruiloft wisselt natuurlijk ontzettend! De één smijt het geld er tegen aan en de ander heeft een keurig budget waar alles in moet passen. Het trouwen in Italië is niet per definitie duurder dan een bruiloft in Nederland. Ten eerste nodig je vaak al minder mensen uit op een bruiloft in het buitenland, omdat de gasten met zorg zijn uitgekozen. De mensen die je normaal gesproken voor 's avonds zou uitnodigen, neem je vaak niet mee op een heel weekend weg. Daarnaast kun je kiezen om je gasten niks te laten betalen en het verblijf en vliegtickets voor ze te regelen. Vaak komt het voor dat je als bruidspaar alles regelt op locatie. Dus een weekend met verblijf en eten en dat de gasten hun vervoer zelf regelen. Zij kunnen dan kiezen om te vliegen of met de auto te komen. Daarnaast kunnen ze het combineren met een vakantie in de buurt (want wie wil er niet naar Italië) en vergeet niet dat je ze een prachtig weekend geeft! Maar al met al ben je vast wel iets meer kwijt aan een bruiloft in Italië, maar daar tegenover staat wel een heel weekend i.p.v. één dag, grote kans op prachtig weer, een geweldige setting en niemand hoeft te bobben.


Ceremonie in Italië Als je er voor kiest om in Nederland voor de wet te trouwen, dan is de ceremonie in Italië natuurlijk symbolisch. Dat doet natuurlijk niks af aan de ceremonie, want je kunt het helemaal persoonlijk maken. Zo kun je een goeie spreker uit je vrienden- of familiekring vragen om de ceremonie te leiden. Ook kun je je getuigen voor de vorm nog iets speciaals laten doen. Daarnaast mag je overal de ceremonie houden, omdat het geen officiële ceremonie is.
Videograaf of fotograaf meenemen naar Italië Dit sprookje wil je natuurlijk laten vereeuwigen op beeld en je raadt het al: ik kan je hier heel goed bij helpen! Ik ben dol op bruiloften in het buitenland, laat staan in Italië! Het is denk ik veel fijner om met een Nederlands sprekende videograaf te communiceren en jullie dag door te spreken. Zo kun je goed uitleggen hoe jullie bruiloft eruit gaat zien en wat voor jullie belangrijk is. Ik ga heel graag met jullie mee om dit vast te leggen! Je vindt hier meer informatie over mij als videograaf in het buitenland.


244 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page